Kulturno društvo Sv. Kuzme i Damjana

O nama

Kulturno društvo Sv. Kuzme i Damjana osnovano je na skupštini održanoj 12. srpnja 1999. godine u Sv. Kuzmu. Ime je dobilo po srednjevjekovnim liječnicima Kuzmi i Damjanu, svecima zaštitnicima mjesta Sveti Kuzam. Društvo ima svojstvo pravne osobe, a kao udruga registrirano je pri Primorsko-goranskoj županiji. Društvo zastupa predsjednik društva. Osnovni sadržaj djelatnosti Društva jest briga za umjetničku i kulturnu baštinu, promicanje i unapređivanje likovne, glazbene i scenske umjetnosti, organiziranje izložbi, poticanje galerijske djelatnosti, likovnih radionica, tradicionalnih pučkih manifestacija, savjetovanja, seminara i drugih stručnih skupova o kulturnoj baštini i umjetnosti uopće, poticanje mladih na sudjelovanje u kulturi i umjetnosti, ostvarivanje stručne suradnje s domaćim i inozemnim strukovnim udrugama.

Upravna tijela Društva svoju djelatnost obavljaju bez namjere stjecanja dobiti. Ako Društvo ostvari dobit, njome će se koristiti za obavljanje i unapređivanje djelatnosti Društva.

Godine 2020. Društvo slavi obljetnicu dvadeset i jedne godine djelovanja tijekom kojih je svojom aktivnošću realiziralo gotovo sve svoje kvalitetne projekte, a zaštitni znak je Forma Viva Sveti Kuzam – Galerija na otvorenom.

Zlatko Meić

predsjednik Kulturnog društva Sv. Kuzme i Damjana